Skanörs Naprapatiska

Naprapati

Vad gör en naprapat och vilka patienter passar för en naprapat?

En naprapat arbetar främst med smärta i muskel och led vilket egentligen innebär följande; har du ont i någon kroppsdel är du lämplig patient hos oss. Smärta i rörelseapparaten är den största anledningen till att folk söker sig till oss. Vår målsättning är att ge dig som besväras av smärta i kroppen ett tryggt och vetenskapligt omhändertagande, både när det gäller diagnostik, manuell behandling och rehabilitering. 

En naprapat arbetar ganska likt en kiropraktor men med den skillnaden att en naprapat i större utsträckning arbetar med muskulär behandling.



Spetskompetens inom idrottsskador

En stor del av vår utbildning inriktas på just idrottsmedicin, vilket innefattar handhavande av idrottsskador. En idrottsskada är oftast en akut skada eller en överbelastningsskada och dessa hanteras på olika sätt.

Vi hjälper dig med rätt diagnos, behandling samt rehabträning. Det är alltid viktigt hur du som patient förhåller dig till din skada, vilket vi alltid går igenom noggrant. Du behöver givetvis inte vara skadad för att söka hjälp hos oss! Vi kan hjälpa dig att förbättra din prestationsförmåga, antingen på gymmet i bänkpressen eller där hemma för att klara av vardagliga aktiviteter. 


Har du ständigt återkommande besvär från träning och lyckas aldrig bli kvitt dessa? Välkommen så utvärderar vi din kapacitet och tolerans och hjälper dig att hitta rätt dosering samt ger förslag på eventuella förändringarna som bör ske. 

Skanörs Naprapatiska
Skanörs Naprapatiska
Skanörs Naprapatiska
Naprapat
Skanörs Naprapatiska
Skanörs Naprapatiska
Skanörs Naprapatiska
Skanörs Naprapatiska

Vilken utbildning har en naprapat?

Det krävs fyra års högskoleutbildning samt ett års praktiktjänstgöring för att erhålla sin legitimation. Under fyra års högskolestudier fördjupar vi oss ingående i naprapati, anatomi, fysiologi, idrottsmedicin, sjukdomslära med mera och utbildningen består av både teoretisk, praktisk samt klinisk undervisning.

Vi har sådan utbildning att vi arbetar under ett eget medicinskt ansvar, vilket innebär att genom undersökning och diagnos tas ett beslut om behandling ska påbörjas eller om patienten ska remitteras vidare till annan medicinsk kompetens.

En naprapat jobbar med manuella tekniker för att diagnostisera, behandla och rehabilitera skador, smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelse- och stödjeorganen. 

Exempel på tillstånd vi behandlar är bland annat:


  • Idrottsskador
  • Nack- och skulderbesvär
  • Ländryggsbesvär
  • Ryggskott & nackspärr
  • Axelbesvär
  • Golfarmbåge
  • Tennisarmbåge
  • Hälsenebesvär
  • Knäbesvär
  • Kristallsjukan
  • Och mycket annat!
Skanörs Naprapatiska

Var kommer naprapatin ifrån?

Naprapatin utvecklades ur kiropraktiken i USA i början av 1900-talet och kom till Sverige på 60-talet och är idag en av de största yrkesgrupperna i Norden inom manuell medicin. Vi naprapater är en legitimerad yrkesgrupp sedan 1994 och utgör en del av svensk hälso- och sjukvård. Utbildningen har funnits sedan 1970 och idag är det omkring 1200 st naprapater i Sverige som är verksamma privat, i landsting eller på företag.